Общински терен за изграждане на универсален ваканционно-увеселителен комплекс "Балчик Парадайс" продават в Балчик, пише „Добруджанска трибуна". Незастроеният парцел от 215 109 кв. м. е в покрайнините на града , поясняват от кметството. Решението на Общинския съвет за организирането на присъствен конкурс за продажбата на терена е въз основа на инвестиционно намерение от смолянската фирма "Тера Транс Консулт" ООД, поясни кметът на Балчик Николай Ангелов.

 Тя е с туристическа дейност и е инвестирала в подобни обекти по южното Черноморие. Параметрите, заложени като условия за конкурса, са съобразени с тяхното предложение, поясни кметът. Дружествата, решили да участват в конкурса за продажба на терена, трябва да имат готовност да дадат най-малко 8 601 700 лв. Според зададените условия после трябва да инвестират в самия ваканционен комплекс не по - малко от 200 000 000 евро

Ако идеята се осъществи, това ще бъде най-мащабната сделка в историята на Балчик, поясни градоначалникът. Според него предвид големината на терена цената е добра. Инвестиционното предложение на смолянската фирма предвижда в "Балчик Парадайс" да има хотели, къщи, басейни, СПА и фитнес съоръжения, конферентна и кино зала. След откриването на комплекса трябва да бъдат разкрити 700 работни места в сферата на туризма за жители на община Балчик . Конкурсна документация може да бъде закупена до 12 септември.