Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев връчи сертификат първи клас на главния изпълнителен директор на "Балканстрой" Николай Калоянов за инвестиционния проект "Пирин голф и кънтри клуб", съобщи БТА.

С предвидената инвестиция на обща стойност от около 130 млн. лв., се предвижда изграждането на голф-клуб, модерни съоръжения и хотелска част, разположени на площ от 780 декара между градовете Банско и Разлог.

Строежът на модерния спортно-развлекателен голф център ще ангажира около 200 нови работни места, докато след откриването на обекта броят на наетите в него ще надхвърли 500 души.

Предвижда се проектът да бъде завършен за период от три години, като с получените сертификати ще се постигне значително облекчаване и скъсяване на режимите и процедурите за реализиране на инвестиционния проект.

"Балканстрой" се специализира главно в консултантско-инженерингови услуги в областта на проучването, проектирането, строителството и реконструкцията на обекти с разнороден характер и предназначение.

Компанията извършва жилищно, търговско - административно, туристическо - развлекателно, промишлено и комуникационно строителство, както осъществява дейности по опазване и възстановяване на околната среда - изграждане на екосъоръжения и инсталации за ограничаване на вредния ефект от природни замърсители, рекултивация на изкуствени насипи, диги, терени и др.