Десет хиляди протестни ленти ще бъдат разпространявани от днес в Бургас в подкрепа на нашите медици в Либия, съобщиха от пресцентъра на общината, която също се включи в кампанията "Не сте сами", информира БТА, цитирана от news.bg.

Лентите ще бъдат вложени във всеки местен ежедневник, ще бъдат раздавани в болниците и в общинските предприятия. От сцената на всички празнични концерти протестните знаци ще се разпространяват сред присъстващите.

"Не можем повече да мълчим и да вярваме, че "тихата дипломация" ще доведе до нещо добро. Време е гневният ни глас да се чуе не само в страната, но и далеч извън нея", се казва в обръщение на кмета Йоан Костадинов.
Той апелира да се продължи с протестните телеграми до посолствата на Либия, САЩ и на държавите, представителки на Европейския съюз. "Време е да активираме тяхната съпричастност и намеса", се посочва в обръщението на кмета.

В подкрепа на медиците ни в Бургас днес бе подета още една инициатива.
Акционерите на Рибното пристанище в морския град решиха да отказват обработката на кораби, които плават под флага на Джамахирията.

Управителят на порта Стоян Момчев каза, че акцията не е насочена срещу либийския народ. "Нямаме нищо против жителите на Джамахирията и съчувстваме на пострадалите от епидемията семейства, но но като българи сме длъжни да вземем отношение. Всички трябва да направим нещо", добави той. Момчев апелира инициативата да бъде подкрепена и от останалите пристанища в страната.