Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открие днес пътния участък Юндола-Белово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта.

Тази пътна отсечка (Път III - 842 Юндола-Белово, от км 3+000 до км 24+600) беше засегната от бедствията през лятото на 2005 г.

Строителството на обекта е започнато на 28 ноември 2005 г. Средствата за ремонтните работи са осигурени от бюджета на ИА „Пътища" /ИАП/ (Фонд „Републиканска пътна инфраструктура") и споразумение между „Публични инвестиционни проекти" ЕАД, ИАП и Обединение „Яденица стой" - Пазарджик.

Изпълнител на проекта е „Еко Хидро-90" ООД - Пазарджик, а независимият строител надзор се упражнява от „Трансконсулт -БГ" ООД София.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие днес ремонтирания участък от път ІІ-76, по улиците "Мусала" и "Младежка", в община Тополовград, област Хасково, съобщиха от МРРБ.

Ремонтираният участък е част от път Княжево - Тополовград.

Строителните дейности са изпълнени от "АБ" АД, гр. Хасково и са на обща стойност 1 233 070 лв.

В тях са включени рехабилитация на пътната настилка, положени са бетонови бордюри и е подновена тротоарната настилка, по пътното платно са изградени 50 броя улични оттоци и 8 броя ревизионни шахти.

Изградени са нови водостоци и отводнителни окопи и са подменени външните водопроводи по улиците "Младежка", "България" и "Мусала".

Дължината на отсечката е 0,775 км.

Проектирането е извършено от "НСИ-200" ЕООД - гр. София. Строителният надзор на обекта е осъществен от "ТРИ-ЕС" ЕООД - гр. София.