Вътрешният пазар на полетите и регулярността им ще бъдат приоритетите през тази година, съобщи зам.-изпълнителният директор на "Хемус Ер" Емил Тодоров.

От компанията се надяват тепърва да разработят вътрешния летателен пазар, като ежедневно ще има 4 полета София-Варна и 1 - София-Бургас.

В момента трите авиокомпании - "Хемус Ер", "Виаджо Ер" и "България Ер" държат едва 30% от авиопазара у нас.

От "Хемус Ер" смятат, че обединението на трите авиокомпании вече дава своите резултати. През януари са били превозени с 14 000 пътници повече отколкото за същия месец миналата година. Повишили са се и приходите - с 3 млн.лв повече от миналия януари.

Припомняме, че Централна кооперативна банка отпусна кредитна линия от 10 млн.лв. за финансирането на "България Ер" и по-точно за покупката на нови самолети.

От авиокомпанията признаха, че се водят преговори и с "Boeing", и с "Аirbus" за покупката на нови самолети, като изборът ще бъде между "Boeing-737-New generation" и "Airbus- А 320".

От "Хемус Ер" очакват ръстът на авиопазара тази година да бъде генериран основно от българските авиокомпании.

Днес на самолетите на трите авиокомпании бяха залепени огромни стикери с надпис "Не сте сами". Българските авиопревозвачи, ще летят с тях в знак на подкрепа към невинно осъдените български медици в Либия.