Една от най-големите испански компании в областта на недвижимите имоти - "Риофиса", ще инвестира 335 млн. евро в комплекс с 210 хил. кв.м застроена площ в София.

Проектът ще се намира близо до Централна гара - София. В него ще има търговски център на площ 80 хил. квадрата. В него са предвидени хипермаркет, няколко заведения за хранене, мултиплекс и боулинг зала.

Испанската компания планира да построи и небостъргач с височина 90 м, в който ще има офиси и хотел, както и 4 000 паркоместа.

"Риофиса" е купила в София 200 декара, за които е платила 40 млн. евро. Засега не е ясно кога ще започне строителството на комплекса.

Главният архитект на София Петър Диков потвърди, че в началото на лятото е било одобрено градоустройството на т.нар. местност Задгарова артерия, което предвижда там да се издига търговски център и офис сграда. Към този терен интерес е имала френската фирма "Венси", която иска да изгради огромен търговски център.

Заявки за големи търговски комплекси има на три терена на бул. "Цариградско шосе" - до ресторант "Църна маца", до "Мосю Бриколаж" и малко по-близо до центъра. Испанската "Детеа" пък ще строи мол близо до "Бизнес парк София".