Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще открие днес Третата национална научно-практическа конференция с международно участие под мотото „Безопасност, проследимост и конкурентоспособност на българските храни".

Конференцията е по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост в България и ще се проведе в сградата на Дома на техниката в гр. София.

На конференцията ще се разгледат научни и практически казуси, свързани с развитието на хранително-вкусовата промишленост в България и готовността й броени дни преди реалното присъединяване на страната ни към ЕС да посрещне многобройните предизвикателства при въвеждането и прилагането на европейските стандарти и изисквания за гарантиране сигурността и безопасността на потребителите при производството на храни.

Да споделят свой опит и успешни практики при осигуряване безопасността на храните и осъществяване на контрола и проследяемостта им от производителя на суровината до крайния потребител, са поканени за участие гости от Северен Рейн-Вестфалия.