"Мобилтел" пусна на пазара нов продукт, който позволява на няколко души едновременно да ползват мобилен Интернет и пренос на данни с използването на само една Vodafone Mobile Connect card, съобщиха от компанията.

Продуктът, носещ името Мобилен екип включва преносим рутър Linksys, Vodafone Mobile Connect card и SIM карта с включен трафик от 250 МВ. Пакетът ще се предлага съвместно с компанията Комел Софт Мултимедия, която е официален дистрибутор на Linksys, част от Cisco Systems и ще бъде достъпен в дистрибуторската мрежа на компанията.

Продуктът е лесен за употреба и пренасяне, може да се свързва с други мрежови устройства, като принтери, и гарантира лесна връзка по всяко време и навсякъде. Рутърът Linksys Wireless-G Router for 3G/UMTS Broadband е създаден специално за Vodafone и неговите партньори, и е проектиран да покрие в максимална степен нуждите им от мобилен пренос на данни. Включената в пакета Vodafone Mobile Connect card осигурява UMTS и HSDPA достъп през мрежата на Мобилтел със скорост до 3.6 Mbps.

Мобилният екип ще даде възможност на клиентите да работят навсякъде така, както и в своя офис. Те ще могат да използват всички свои приложения - електронна поща, календар, достъп до Интернет и т.н. Системата се интегрира безпроблемно с частните виртуални мрежи на клиента, гарантирайки сигурност на работата. Мобилният екип поддържа редица възможности за безжично свързване, в това число GPRS, EDGE, UMTS и HSDPA. Така клиентите пестят време и пари.