Летище София е домакин на Вътрешно-регионален форум, насочен към разработване на нови маршрути - 2007 (Intra-Regional Route Development Forum - 2007). Той започна вчера в хотел „Кемпински- Зографски".

Базирано на World Route Development Forum, тазгодишното регионално събитие е насочено специално към нискотарифните и регионални авиокомпании, както и към летищата на територията на цяла Европа.

Международният авиационен форум ROUTES е събитие с 12-годишна история, което дава възможност за ползотворни срещи на представителите на авиокомпаниите и летищата в подходяща среда. Това е мястото, където става обмен на идеи за развитието на нови въздушни маршрути.

Глобалното издание на форума се провежда ежегодно през септември и събира авиационни мениджъри от цял свят. Последното се проведе в Дубай през септември 2006 при участието на повече от 2 000 делегати.

Преди четири години беше поставено началото на първия регионален форум ROUTES в Азия, а от 2006 подобни форуми се провеждат в Европа и в Африка. Техният акцент е върху развитието на вътрешно-континенталните и регионалните въздушни връзки.

Първият подобен форум за Европа се проведе през май 2006 при домакинството на Летище Варшава. Летище София е вторият домакин на престижното събитие.