Първата бензиностанция Аванти в България вече функционира в жк. „Овча купел", в София. До края на 2006 г. веригата ще има общо 8 бензиностанции.

44 бензиностанции Аванти са планирани до 2010 г. Веригата Аванти ще присъства в малки и средни по големина градове, като ще има малко присъствие в големите градове, съобщи Speed-press.net.

Новата верига предлага основен асортимент от качествени горива със сигурен и ясен произход - безоловен бензин A-95, автогаз и дизел. Бензиностанциите Аванти работят 24 часа и имат магазин с основен набор от продукти, както и кът за кафе, освежителни напитки и сандвичи с добри цени.

Бензиностанциите се управляват от „Аванти Интернешънъл", което е звено в рамките на Групата OMV с международен екип.

"Веригата бензиностанции Аванти идва да запълни нишата на пазара от предлагане на услуга тип „Добро качество на добра цена", заяви ръководителят на Аванти Интернешънъл Раду Капрау.

„Причината за навлизането на Аванти има два аспекта. От потребителска гледна точка, ние удовлетворяваме нуждите на потребителите от бензиностанции с бранд, които предлагат основни продукти и гарантирано качество на добра цена - това е нишата на потребителите, които просто искат да спрат и заредят бързо колата си на бензиностанция, разчитайки на добро съотношение между цена и услуга. Другият аспект на причините за навлизането на Аванти е свързан със състоянието на пазара преди самото влизане на България в Европейския съюз", допълни още Капрау.

"Аванти е търговска марка на модерната европейска бензиностанция, която предлага фокусирана услуга върху бързо и сигурно зареждане на автомобила за добра цена - девизът на Аванти е "Карай & Спестявай", заявиха още от компанията.

„Аванти Интернешънъл" разполага с 152 бензиностанции в Австрия, 3 в Чехия, 8 в Германия, 9 в Словакия и 2 в Унгария.