Русенският производител на бои и лакове "Оргахим" пуска на пазара два нови продукта, съобщиха вчера от дружеството.

Това са "Балкид 580 МК-85 МТ" и "Балкид 610 МК-85 МТ", като продуктите са от типа на китовете, но с подобрени качествени показатели и за различни повърхности.

Припомняме, че през последните месеци "Оргахим" пусна на пазара няколко нови продукта, които намериха добър прием сред потребителите.

Сред тях бе безоловната алкидна боя "Леко fast dry", чието предназначение е за боядисване на дограми, дървени и метални врати, парапети, огради и други, съобщава в. "Бряг".

Друг нов продукт бе "Леко емайллак", който придава седефен ефект и цвят на стара мед на поцинковани повърхности, например на улуци, водосточни тръби, покриви и пр.

Сред новите продукти, с които дружеството тази година стана един от малкото световни потребители получи добър шанс за пазарна ниша в Европа, бе акрилатната боя за хоризонталната пътна маркировка, която получи качествено одобрение от най-авторитетните европейски лаборатории.

Около 30 процента от производството на компанията е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар.

Към 30 септември 2006 г. дружеството е реализирало печалба в размер на 3964 хил. лв. Общите приходи на компанията са в размер на 75 564 хил. лв., което е с 27.89 % повече спрямо предходния период.