При откриването на 28-ия международен пролетен панаир в Пловдив, министърът на икономиката Петър Димитров потвърди проекта за откриване на филиали на Панаира и в други градове на страната, съобщи радио пловдив.

По думите му държавата ще осигури терени, а бизнесът ще инвестира в строителство на изложбени бази. Откриването на филиали на Пловдивския панаир ще спре сегашното нелоялно конкуриране, при което две прояви на един и същи бранш вървят едновременно и взаимно си отнемат представителност.

Така председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов коментира идеята. Божинов изрази надежда, че и бизнес организации като БТПП и БСК също ще участват в обсъждането на проекта. В същото време той отказа да коментира дали двете организации поддържат интереса си за акционерно участие в панаира,каквито планове съществуваща допреди 3-4 години.

В бъдеще панаирът ще представя българската продукция повече в контекста на произведена в Европейския съюз. Изложението вероятно ще модернизира визията си като стане арена повече на дискусии и обмяна на идеи, отколкото на пряк показ на стоки, прогнозира Божинов.