Агенцията за приватизация и Holding Slovenske elektrarne d.o.o парафираха проекта на приватизационен договор за продажбата на 100% от капитала на "Топлофикация Русе", съобщиха от пресцентъра на Агенцията на приватизация.

Предстои парафираният проект на договор да бъде внесен за одобрение от Надзорния съвет на Агенция за приватизация, поясниха още от агенцията.

Покупната цена на продаваните акции е в размер на 85.1 млн. евро, като за 481 337 броя акции от "Топлофикация Русе", се допуска плащане с компенсаторни инструменти.

Съгласно двустранно парафирания договор, словенците се задължават да запазят основния предмет на дейност на дружеството за срок от три години както и да не инициират или подкрепят ликвидация или други форми на преобразуване на дружеството.

Новият собственик няма право също така и да продаде топлофикацията през следващите 3 г., като е длъжен да осигури непрекъснато производството на електрическа и топлинна енергия и снабдяването с топлинна такава.

Holding Slovenske elektrarne d.o.o се задължава да поддържа разходите за труд във всяка от следващите 3 години поне на равнището на разходите за труд, които дружеството е имало през 2005г.