Най-оптимистичните прогнози са паралелният мост, който ще бъде изграден до сега съществуващия край град Бяла, Русенко, да бъде изграден в рамките на година- година и половина.

Това каза по БНР министърът на вътрешните работи Румен Петков.

На състоялото се вчера извънредно заседание на правителството министрите решиха проектът за изграждането на втори мост край град Бяла, (след трагичния инцидент на 7.12.) да стане приоритетен и да бъде изтеглен по-рано във времето.

Това беше потвърдено и от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който заяви, че още в началото на 2007-ма година ще започне процедура по подготовката за изпълнение на проекта.

Очаква се вторият мост за разшири значително трасето на международния път, по който ежедневно минават десетки ТИР-ове. Преди и след моста има съответно по 3 и 4 платна в момента, но точно на съоръжението те се свиват до 2 платна.

Решението на кабинета обаче стана причина за множество негативни коментари, че подобно решение е трябвало да бъде взето от българското правителство още преди 13 години, когато на същото място в река Янтра падна румънски туристически автобус, блъснат от ТИР и загинаха 29 пътници.