Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), организира за първи път в България ПР Фестивал, събитие, който ще се превърне в ежегодна среща на българските ПР професионалисти за обсъждане на теми, свързани с практиката и теорията на професията.

Тази година ПР Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 ноември в хотел Greenville, като сред гостите и лекторите на фестивала се очаква да присъстват както известни български специалисти, така и представители на ПР сектора от други държави.

Сред дискусионните теми на ПР Фестивала са темата за професионалните стандарти, засягайки нуждата от акредитация или сертифициране на ПР специалистите в България, вечната дилема "Регулация или саморегулация", етични принципи и норми, а може би един от най-очакваните дискусионни панели ще бъде "За връзката между ПР образованието и ПР практиката".

Гостите на фестивала ще имат възможност да се включат и по темите, свързани с корпоративния ПР и в workshop "България-Румъния - ПР професията в най-новите страни членки на ЕС".

По време на тазгодишия ПР Фестивал ще бъде отбелязана и десетата годишнина от създаването на БДВО - първото българско професионално сдружение в областта на ПР.

Като организтор на инциативата, БДВО обявява конкурс за създаване на графично лого и слоган на ПР Фестивал 2006.

Предложенята могат да бъдат изпращани на е-мейл: bdvo@bdvo.org. По време на ПР Фестивала ще бъде организирана и изложба на предложените графични изображения, а самите ПР специалисти и участници във Фестивала ще гласуват за избора на лого и слоган на ПР Фестивал, които ще бъдат използвани от следващата година.