Днес в Агенцията за държавни вземания в Габрово бяха отворени предложенията на двамата кандидат-купувачи за закупуване на имота на длъжника  „Механика и монтаж" АД, в несъстоятелност, съобщават от Агенцията.

Първоначалната тръжна цена на терена в местността Вран на гр. Севлиево с площ 355 783 кв. м., в едно с всички сгради е била 1 350 232 лв., като при наддаването най-добра цена - 1 370 000 лв. - предложила софийската фирма „Корпорация Топливо" АД.

Купувачът ще придобие имуществото и имуществените права след връчване на постановление за възлагане, като преди това, в петдневен срок от продажбата, трябва да се извърши плащане, след приспадане на внесения депозит.

Длъжникът "Механика и монтаж" АД гр. Севлиево е в несъстоятелност от 07.03.2005 г. От 17.02.2004 г. до обявяването му в несъстоятелност дружеството е в ликвидация. Взискатели по делото са ТД на НАП - гр. Габрово и Районен съд гр.Севлиево.

Агенцията за държавни вземания е продала до момента следното имущество на длъжника:

  • - недвижим имот, състоящ се от земя, ведно с построените сгради и движими вещи - машини, съоръжения и трайни насаждения в с.Обнова, общ.Левски;
  • - апартамент в гр.Севлиево;
  • - недвижим имот, състоящ се от земя, ведно с построените сгради в с. Бериево, общ.Севлиево;
  • - движими вещи - машини, съоръжения и МПС, находящи се в гр.Севлиево, местност Вран и с.Обнова.
  • С получените приходи са погасени публични държавни вземания - за данъчни задължения и осигурителни вноски в размер на 529327 лв.