Областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов е започнал проверка на цялата документация, свързана с отчуждаването на имотите, попадащи в зоната на строителството на Дунав мост 2 и прилежащата към него инфраструктура, съобщава регионалната медия „Видин инфо".

Пълна информация за историята, преобразуването и разпореждането с тези имоти, Кръстьо Спасов е изискал по официален път от Областна дирекция "Земеделие и гори" още в петък (19 януари), когато Министерството на транспорта съобщи за проблемите с отчуждаването и произтичащите от това рискове за изпълнението на приоритетния национален обект.

Предприетите от областния управител на Видин действия имат за цел да установят законосъобразността на извършените разпоредителни сделки с предвидените за отчуждаване имоти на територията, на която ще се изгражда моста и прилежащата инфраструктура.

"Ние тук, във Видин, сме пряко най-заинтересовани от реализацията на Дунав мост 2. Затова не можем да допуснем спънки от подобен характер да забавят стартирането на този най-голям и важен за бъдещото икономическо развитие на региона инфраструктурен обект", коментира по този повод Кръстьо Спасов, цитиран от видинската медия.

Припомняме, че от изнесените данни от МТ за строителството на „Дунав мост 2" ще трябва да отчужди повече от 500 имота, частна собственост, в землищата на селата Антимово, Капитановци и Покрайна, община Видин, както и в землището на гр. Видин.