Руският премиер Владимир Путин определи като "разумно" Русия да замрази участието си в някои от споразуменията в рамките на проекта за присъединяването й към Световната търговска организация (СТО), които противоречат на нейните интереси, и да започне да ги прилага след влизането си в организацията, предадоха световните агенции.

Владимир Путин изтъкна, че в този процес на преговори Русия е поела "сериозна тежест" и засега не се виждат никакви плюсове от членството в СТО.

"Трябва сериозно да помислим за защитата на нашите стокопроизводители", отбеляза Путин.

Вицепремиерът Игор Шувалов заяви, че в преговорните процеси има няколко принципни момента - за експортните мита за дървесината, някои митнически тарифи и регулирането на дейността на предприятия, които САЩ възприемат като предприятия с държавно участие.

"Възнамеряваме да продължаваме преговорите и работата по работни групи за присъединяването на Русия към СТО. Но по някои споразумения, които в момента противоречат на интересите на Руската федерация, ще информираме партньорите ни за необходимостта да излезем от тези споразумения, каза още Игор Шувалов.