Държавната агенция по туризъм (ДАТ) организира днес междуведомствена работна среща в Бургас за обсъждане готовността на черноморските курорти и общини за туристически сезон Лято - 2007, съобщиха от Агенцията.

В междуведомствената работна среща са поканени да участват представители на ведомствата, имащи отношение към туристическия сезон, в това число заместник-министърът на здравеопазването д-р Матей Матеев, председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров,  началникът на ДНСК инж. Иван Симидчиев, както и изпълнителните директори на летища Варна и Бургас.

В срещата ще участват представители на МВнР - Дирекция "Консулски отношения", на МВР, на "Гранична полиция, Дирекция "Миграция", ИА "Морска администрация".

Ще бъдат разяснени и дискутирани следните въпроси: визовите режими, подготовката на летищата за приемане на туристи, реда на медицинското обслужване на граждани на ЕС и на трети страни в курортните комплекси и селища, организационната готовност на териториалните подразделения на МВР за летния сезон, въпроси, свързани с контрола по строителството по време на активния туристически сезон, режима на ползване на водни атракции в крайбрежната зона (джетове, сърфове, лодки),  както и въпросите, свързани с контрола по изпълнение на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите.