Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие днес национална конференция на тема „Развитие на ученето през целия живот в България", съобщиха от пресцентъра на МС.

Началото на конференцията е от 10:00 ч. в сградата на Българската търговско-промишлена палата, зала А.

Във форума ще участва Себастиан Пройси, отговарящ за България от Главна дирекция „Образование и култура" на ЕК, представители на МОН, на работодатели и синдикати, на научните среди. Ще бъде представено българското лого за учене през целия живот и награден неговият автор.

Конференцията е част от проект „Популяризиране на ученето през целия живот в България", който е разработен и се реализира от Министерството на труда и социалната политика в рамките на работната програма на ЕС „Образование и обучение 2010".

Проектът има за цел да подпомогне процеса на развитие на ученето през целия живот в България чрез повишаване на обществената убеденост в значението на образованието и обучението, провеждане на информационна кампания относно приоритетите в тази област на европейско и национално равнище и провокиране на широка публична дискусия.