"Св. Св. Константин и Елена Холдинг" възнамерява да разшири инвестиционната си дейност в планинските курорти, като отново приоритетно значение се отдава на терени, близки до източник на минерални води, съобщи в интервю за Investor.bg изпълнителният директор на холинга Таня Парушева.

С набраните средства в размер на 10 млн. евро от издадените две облигационни емисии, компанията е закупила терен на територията на град Банско, на който да бъде изграден луксозен хотелски комплекс.

Холдингът е сключил и предварителен договор за покупка на терен в Троянския Балкан, където инвестиционната програма на дружеството предвижда строителството на хотелски комплекс със спа център и малка част от жилищно строителство.

Изпълнителният директор на публичната компания заяви, че набраните средства от емисията ще бъдат насочени не само към планинските курорти, но и към черноморието, където холдинга има лидерска позиция.
Разработен е проект за реализацията на луксозен жилищен комплекс от затворен тип с голям спа център и богата микросреда в близост до хотел „Рубин" в курорта.

В момента сме в процес на проектиране на нов петзвезден хотелски комплекс на територията на к.к. "Св. Св. Константин и Елена", който ще включва голямо игрално казино, спа център, ресторанти, тенис кортове и зони за отдих, допълни оше Парушева.
Проектът ще бъде реализиран под името "Албиция" като част от веригата А-хотели в курорта.