Падането на руска бомба в производствен цех на Heidelberg-Cement В Грузия беше най-голяма щета в германско-грузинските отношения, пише „Франкфуртер алгемайне цайтунг". Грузия се намира на 102 място след търговските партньори на Германия. През 2007 година търговският оборот между двете страни е 270 милиона евро. След 1997 година няма промяна в търговските отношения на двете държави.

Даннните от статистическия институт показват стабилен курс на развитие на износа и вноса между двете страни. Германският износ за Грузия възлиза на 216 милиона евро за Грузия, а вносът от кавказката държава е в размер на 55 милиона евро, 5% по -малко от миналата година. Германия изнася най-вече автомобили за Грузия, а също така и машини и химически продукти.

Германия внася от кавказката държава ядки, метални стоки и облекло.Грузия снабдява бившите съветски републики със зеленчуци и плодове.  

Малката държава, която е изключително важна за Русия заради доставките на газ и петрол от каспийско море до Турция, има 2315 долара среден доход на глава от населението. Международният валутен фонд похвали икономическата и финансовата политика на правителството, която е насочена към приватизация.

Най-големият германски инвеститор в Грузия е  Heidel-Cement. На концерна принадлежат фабрики, които произвеждат по 2 милиона тона.