Специалисти на американската компания CarMD, която е основен доставчик на оборудване за бензиностанции, проведоха изследвания за надеждността на автомобилните двигатели от различни производители като цяло и по-специално от конкретни модели.

Този рейтинг се съставя ежегодно, започвайки през 2011 г., пълното му име е CarMD Vehicle Health Index.

Като цяло по време на проучването беше проучена надеждността на силовите агрегати от 19,5 милиона автомобила от различни марки и производители. За разлика от други подобни оценки, експертите на CarMD не вземат предвид мненията на собствениците на автомобили, които може да са субективни, а статистически данни за броя на случаите на индикатор за неизправност на двигателя (Check Engine), пише yandex.ru.

Снимка 511540

Източник: yandex.ru

По този начин минималният брой операции на този индикатор е регистриран в автомобилите на Mitsubishi , който се е издигнал с две позиции по този показател през годината.

Второто място зае Mercedes-Benz , който загуби една позиция , а Volkswagen затвори първите три марки автомобили, като изобщо не беше в миналогодишния рейтинг.

Четвъртото и петото място заеха американските производители Buick и Ford. А втората половина на Топ 10 на рейтинга включва Mazda , BMW, GMC, Subaru и Cadillac .

Сред конкретните модели най-надеждните двигатели притежават Toyota Tacoma модел 2018-а, както и познатата Honda CR-V от 2015-а и Toyota Camry от 2018 моделна година.

Следват Honda Accord (2017), кросоувърите Hyundai Santa Fe Sport и Nissan Rogue (и двата модела от 2018 г.), и SUV Ford Explorer (2017).

 Автомобил на 2021-а за Европа: Официалните кандидати

Автомобил на 2021-а за Европа: Официалните кандидати

Крайният победител ще стане известен на 1 март догодина

Освен това CarMD посочи марките, чиито ремонти на задвижващите механизми са най-евтини.

Списъкът с марки оглави южнокорейската Kia - средно собственикът на автомобил от тази марка ще трябва да плати 322 долара за отстраняване на неизправности в двигателя. Следващите в списъка са Chrysler ($333), Mazda ($339), Hyundai ($352) и Dodge ($355).

Най-продаваните нови автомобили в България през 2020 година

Най-продаваните нови автомобили в България през 2020 година

Кои влизат в топ 50?