Автомобилите Lada Priora ще престанат да излизат от конвейерите на заводите през юли тази година. Прекратява се също и монтажът на досегашните версии на моделите Granta и Kalina.

Компанията АвтоВАЗ е взела решение да прекрати производството на модела Lada Priora, който е на пазара от 2007 година. Този автомобили слиза от конвейера завода още през юли. Това съобщава изданието "Ведомости", позовавайки се на топ мениджъри от двете големи дилърски компании на Lada.

През тази година се спира и монтажа на моделите Granta и Kalina. Вместо тях ще се произвеждат обновени версии на двата автомобила на марката Лада. Засега всичката информация за новите модификации на моделите се държи в тайна.

Lada Granta на метан влиза в серийно производство от догодина

Lada Granta на метан влиза в серийно производство от догодина

Granta CNG ще може да изминава над 1000 км е едно зареждане

Най-големият руски производител АвтоВАЗ през април тази година продаде на местния пазара 30 712 автомобила. Това е със 17% повече от резултата за същия месец на 2017 година (26 337 бр.). Общо за първите четири месеца на тази година продажбите на руската компания нараснаха с 25%, до 109 826 автомобила, отбелязва Autonews. 

5 причини да се обича и мрази Lada Vesta

5 причини да се обича и мрази Lada Vesta

Полезно четиво за сегашните и бъдещите собственици на модела

Като най-популярен модел на АвтоВАЗ вече се наложи Lada Vesta. През април на руския пазар са реализирани 7 786 автомобила, а за аналогичния месец на 2017 г. са били продадени 6 205 такива машина.