На базата на натрупаният през последните 25 години опит в областта с Tahoe PPV (Police Pursuit Vehicle), Chevrolet анонсира първата в историята си специално разработена полицейска версия на пикапа Silverado, информира auto-press.net.

Chevrolet Silverado 2023 PPV е разработено с идеята да предложи възможно най-добрите параметри по отношение на високоскоростни преследвания, но в същото време и впечатляващо представяне извън стандартните пътища благодарение на високото си отстояние от пътя и системата за задвижване на четирите колела.

В оборудването на Silverado PPV са включени 5.3-литров, V-образен, осемцилиндров двигател с максимална мощност от 355 конски сили, 10-степенна автоматична предавателна кутия, спирачна система с апарати на Brembo, специален въздушен филтър за мотора, 20-цолови стоманени джанти с all-terrain гуми Goodyear и други.

Наред със специализираното полицейско оборудване, всеки един от представителите на Silverado PPV разполага също така допълнителна защита (скара) под двигателното отделение, както и възможност за изпълнение на окачването с по-голямо отстояние от пътя.