Автомобилният производител Fiat Chrysler и технологичният гигант Google ще разработят заедно няколко прототипа безпилотни минивана на базата на подела Pacifica.

Това ще бъде само началото на партньорството между двете компании за пускането на пазара на автономни возила, твърдят запознати, цитирани от Bloomberg.

Какво обедини Google, Ford и Uber в обща коалиция?

Какво обедини Google, Ford и Uber в обща коалиция?

Към тях се включват още Volvo и Lyft

Още от тази година от Fiat планират да оборудват новата хибридна версия на Pacifica със софтуер на Google. Освен това двете корпорации планират в бъдеще да работят в партньорство и с други производители по проекта си за безпилотни автомобили.

Вероятно споразумението между корпорациите ще бъде подписано през тази седмица. От Fiat и Google обаче отказват да коментират бъдещите си съвместни планове.

30-те компании, които разработват безпилотни автомобили

30-те компании, които разработват безпилотни автомобили

За проектите на някои от тях се знае много, други фирми обаче пазят своите в тайна

От технологичната компания работят по своя безпилотна технология от 2014 г. насам. Партньорството с нея ще отвори вратата на Fiat за по-голямо влияние на автомобилния пазар.

Информацията за съвместната работа между производителите дойде малко след като президентът на автомобилната фирма Джон Елкан обяви, че ще работят с „новите участници в индустрията”, като Google и Apple, вместо да се конкурират с тях.