Ford Motor Company е получила нова партида чипове този месец и ще може да изпраща хиляди пикапи от серия F до представителства през следващите седмици или месеци, според Detroit Free Press.

Те ще пристигнат в няколко щатове, включително Мичиган, Кентъки и Мисури. Ford все още не е публикувал колко недовършени камиона стоят по или покрай производствените линии през последните няколко месеца.

През май се установи, че "хиляди пикапи" са били паркирани на скоростен път в Кентъки. Тези камиони са произведени в завода за камиони на Ford в Кентъки в Луисвил, на около час път с кола до пистата и чакат полупроводникови чипове.

Компанията планира да продължи производството на пикапи от серия F без чипове, докато пристигнат нови пратки. Това доведе до рекордно нисък запас в дилърите и драматично повлия на продажбите.

"Работим, за да получим чипове в пикапите от F-серията и да ги предадем на дилърите. Това е първият ни приоритет", каза Ерих Меркле, американски анализатор по продажбите във Ford. "Ще видим, че запасите ни ще се подобрят. Ще отнеме време, но запасите постепенно ще започнат да се подобряват през втората половина на годината."

Маркле каза, че запасите са на "рекордно ниски нива" и "това оказва краткосрочно въздействие върху нашите продажби".

Те са спаднали с 26,9% на годишна база, въпреки факта, че миналата година по това време беше пика на пандемията. Продажбите на пикапа от серия F се сринаха с 29,9% до 45 673 пикапа от серията F, продадени през юни тази година от 65 188 през юни 2020 г.