Китайската компания Huansu Auto, която е част отавтомобилния концерн BAIC, се готви да пусне нов кросоувър. Първите изображения на автомобила се появиха в изданието CarsNewsChina. Съдейки по тях, моделът ще бъде копие на кросоувъра Lamborghini Urus.

Новият китайски клонинг ще се отличава от оригинала с леко модифицирана предна част и светлините. Автомобилът ще бъде предложен на клиентите с пет и седем седящи места. Той ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов двигател. Мощността на агрегата ще бъде 150 к.с. Очаква се цената на новия кросоувър да започва от 100 хиляди юана (около 15 500 долара). 

Снимка 359675

Източник: Huansu Auto

Копнията Huansu Auto не е първият китайски производител, който копира автомобили от популярни марки. Например, компанията Landwind произвежда компактен кросоувър, който е клонинг на Range Rover Evoque. 

В Китай направиха електрическо Bugatti Chiron за $ 5000   

В Китай направиха електрическо Bugatti Chiron за $ 5000  

Можете да карате такава кола, без да имате шофьорска книжка

Миналата година китайската компания Changan пусна нов модел, наречен X70A, който е копие на четвъртото поколение на всъдехода Land Rover Discovery. Освен това марката Zotye ще пусне точно копие на купеобразния кросоувър Mazda CX4.

Снимка 327356

Източник: Lamborghini