Mercedes подкара нова кампания в усилията си клиентите на компанията да избегнат забрани и по-високи такси в градовете. От компанията майка Daimler съобщават, че клиентите на Mercedes-Benz в Германия ще могат да кандидатстват за субсидия от 3000 евро (3350 долара), с които да модернизират колите си и да ги направят по-еко. Сумата покрива точно смяната на изпускателните филтри на по-стари и замърсяващи дизелови автомобили.

Автомобилният производител беше принуден да обмисли ходове в посока модернизация на системите за пречистване на отработените газове на по-старите си модели, след като много общини в Германия започнаха да налагат забрани за силно замърсяващите дизелови превозни средства с цел намаляване на фините прахови частици и токсични газове.

Възглавниците Takata и "дизелгейт" струват на Mercedes €4,2 милиарда

Възглавниците Takata и "дизелгейт" струват на Mercedes €4,2 милиарда

Daimler понижи прогнозата си за продажбата автомобили през 2019 г.

Тази седмица от Daimler създадоха и уебсайт за обработка на заявления на клиенти за финансова подкрепа. Идеята е в сътрудничество с Федералния орган за автомобилен транспорт да се одобри комплект от мерки за модернизиране на изпускателните системи на различните дизелови автомобили на марката.

Като за начало компанията е предложила субсидия на клиентите си в тези райони, които са изправени пред потенциални забрани.

Първият пакет е за автомобили с дизелов двигател "Евро 5", включително и най-продаваните модели E220 и E250. Моделът е разработен от баварската фирма Dr Pley SCR Technology. Закупуването и инсталирането на пакета струва точно 3 000 евро.

Първоначално производителите предлагаха актуализации на софтуера, вместо хардуерно подобрение. Компаниите също така лобираха клиентите да си закупят и по-нови автомобили с по-чисти двигатели. Потребителският натиск обаче принуди фирмите да подкрепят модернизацията като по-ефективен еко метод.

Mercedes показа електрическата си S-класа

Mercedes показа електрическата си S-класа

Занапред технологиите първо ще се сравняват с Mercedes EQS