Mercedes отново развълнува света с поглед върху най-високата електрическа концепция. Добре дошли в света Mercedes EQS - електрическата S-класа на германския автомобилопроизводител.

На автомобилното изложение във Франкфурт компанията показа концептуалната версия на задвижваната изцяло от батерии кола. От фирмата наричат електромобила "пътеводител на цялото семейство на Mercedes-Benz EQ". Това на практика го прави за електрическата гама на Mercedes това, което S-класата традиционно е за автомобилите на гиганта, а според някои и за почти цялата автомобилна индустрия.

Mercedes EQS е нивото, с което всичките технологии занапред ще се сравняват, пише Стефан Доби от TopGear.

Електромобилът вдига от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. По данни на компанията EQS може да постигне 80% заряд за 20 минути.

Снимка 442136

Източник: EPA/БГНЕС

"Две неща са в безвремието - необходимостта от транспорт и желаното чувство за много специално усещане. В бъдеще нашите клиенти също ще искат салон, който да отговаря на техните желания по отношение на комфорт, дизайн и технологии", съобщиха от компанията майка Daimler AG по време на изложението във вторник. 

Световният лидер в производството и продажбите на луксозни коли представи миналата година електрическия си спортен модел EQC - като изцяло първия електромобил на компанията, който предизвика директно световния лидер на пазара на електрически коли Tesla.

От Daimler планират да изкарат най-малко 10 чисто електрически коли през следващите години. Дори когато инвестициите притискат печалбите.

От Mercedes не съобщават обаче кога се очаква превозното средство да влезе в продажба.

Снимка 442140

Източник: EPA/БГНЕС

По данни на Bloomberg елетромобилът има реален пробег с пълна батерия от 700 километра. Моделът предлага и високо автоматизирано шофиране по магистрали.

Интериорът на Mercedes EQS се отличава с традиционни и нови материали.

Например покрива на колата е направен от текстилни материали, комбинирани с рециклирани отпадъци от океаните. Таблото пък е направено от рециклирани пластмасови бутилки и клен. Кожата по салона също е изкуствена.

Снимка 442146

Източник: Mercedes-Benz