Руският произвадител АвтоВАЗ ще предложи на пазара нов модел миниван наречен Lada Van. Създаването му е предвидено в специалния инвестиционeн план на компанията.

Според портала "Lada.online" продажбите на този автомобил трябва да започнат следващото лято. По-рано се предполагаше, че новият модел ще се появи на пазара по-скоро към 2022 година. Все още няма официално потвърждение на тази информация.

Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (ВИДЕО)

Най-бързата и най-скъпа Lada излезе на пазара (ВИДЕО)

Първият модел на марката, който струва над 1 милион рубли

Очаква се Lada Van да бъде построена на базата на Renault Dokker. Дизайнът на модела ще наподобява този на Lada Vesta. Производството на автомобили ще бъде установено на първата линия на основния конвейер на производителя.

Разработването и пускането на такъв автомобил е предвидено от новия специален инвестиционен договор, заявка за който подаде Aвто ВАЗ. Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi също ще участва в този проект. Общата инвестиция за неговото реализиране може да надхвърли 70 милиарда рубли (около 1 млрд. eвро, бел. ред.). Специалният инвестиционен контракт е разчетен за десет години. В замяна на инвестиции участниците в инвестиционните договори получават данъчни облекчения и гаранции за не влошаване на условията за бизнеса им.

Показаха обновена версия на най-евтината Lada

Показаха обновена версия на най-евтината Lada

Новата Granta е в стила X-Face на моделната гама Lada Vesta

Според Асоциацията на европейския бизнес (AEB) през септември под марката Lada са продадени 31 516 автомобила. Тази бройка е с 1% повече в сравнение с август 2018 г. Най-популярният модел на Авто ВАЗ в момента е Lada Granta, от който през септември са реализирани 11 208 единици. Вторият по популярност модел на марката е Lada Vesta с 9452 продадени през миналия месец коли.

АвтоВАЗ спира доставките на автомобили за Европа

Производителят на "Лада" може да спре доставките на автомобили за Европа

Заради новите екологични норми