Чешката марка Skoda представи разширена модификация на новото поколение лифтбек Octavia, наречена Pro. Този автомобил е разработен специално за китайския пазар.

Общата дължина на Skoda Octavia Pro е 4753 мм, което е с 64 мм по-дълго от европейската версия, а междуосието е нараснало с 44 мм - до 2730 мм. По този начин, пространството за краката в областта на краката на задните пътници вече е сравнима с тази на водещия модел на чешката марка -Superb.

Техническа особеност на Skoda Octavia Pro е задното окачване с много връзки, което в Европа се предлага само за най-скъпите версии на модела. Новата модификация на популярния модел наподобява спортната RS-версия, от която Pro версията е заимствала брони и джанти.

Снимка 522109

Източник: Skoda

Салонът не е претърпял радикални промени. Skoda Octavia Pro се предлага с 12-инчов сензорен дисплей с информационно-развлекателен дисплей, както и с опционален 10,25-инчов виртуален инструментален клъстер и head-up дисплей.

В Китай тази модификация на Skoda Octavia ще се предлага с безалтернативен 1,4-литров турбо двигател с мощност 150 к.с., съчетан със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Все още не са обявени цените за автомобила.

Снимка 522110

Източник: Skoda

В Русия стандартната Skoda Octavia от новото поколение се продава от края на есента на 2020 година. Понастоящем колата се предлага само с 1,4-литров "турбо четворка" със 150 конски сили, работещ с ръчна скоростна кутия или с роботизирана трансмисия, припомня Аutonews.