Румънският производител на автомобили Dacia обяви, че неговият нов SUV от C-сегмента, базиран на концепцията Bigster, планиран да излезе на пазара през 2025 година, ще се произвежда в завода в град Миовени, Румъния. В допълнение към това, следващото поколение Duster също ще се произвежда на същото място, пише Romania Insider.

"Верен на духа на Dacia, новият SUV - здрав и просторен, ще бъде пуснат на пазара през 2025 година. Само една година по-рано, през 2024 година, третото поколение на модела Duster ще се появи на поточната линия на фабриката в Миовени", пише в изявление автомобилната компания.

Снимка 590481

Източник: Dacia

Както предстоящият Duster, така и новият SUV, базиран на концепцията Bigster, са разработени на платформата CMF-B на Renault Group. Тази платформа позволява разработването на широка гама от превозни средства с дължина от 4,1 до 4,6 метра.

Spark пуска 100 нови Dacia Spring в София и Пловдив

Spark пуска 100 нови Dacia Spring в София и Пловдив

Общо платформата вече разполага с над 650 автомобила

За да подкрепи тази офанзива в сегмент C, от второто тримесечие на 2024 година моделът Jogger, включително версията Jogger HYBRID 140, освен в Румъния, ще се произвежда и в завода в Танжер, Мароко.

Преди две години Renault представи новия компактен SUV модел Bigster на Dacia. По това време се твърдеше, че Bigster може да се предлага както с алтернативни енергийни, така и с хибридни двигатели.