100 електрически автомобила Dacia Spring влизат в автопарка на платформата за споделена мобилност Spark в София и Пловдив, съобщиха от компанията. Така автопаркът нараства до общо над 650 коли.

Новите попълнения ще са в най-търсения нисък ценови сегмент, който в момента се покрива с електрическите модификации на VW Up и Skoda CitiGo.

Dacia Spring е компактен четириместен градски автомобил. Разполага с 25 kWh батерия, която му осигурява между 150 и 200 км пробег с едно зареждане. Колата е четиринадесетият модел, който Spark представя в автопарка си България, а в Румъния тя е част от автопарка на услугата вече повече от година. Dacia Spring е най-продаваният модел електрически автомобил в България за 2022 г.

Spark добавя 100 електромобила Dacia Spring към автопарка си в Румъния

Spark добавя 100 електромобила Dacia Spring към автопарка си в Румъния

За момента северната ни съседка е единственият пазар, на който се използва този модел

"Spring е абсолютен лидер сред електромобилите на българския пазар за 2022 г. и сега, благодарение на мрежата на Spark, ще може да достигне до още повече потребители", заяви Емил Гърнев, търговски директор на Кеос София, официален вносител на Renault и Dacia в България.

Снимка 607539

Източник: SPARK

"Последните три години бяха много предизвикателни за всички аспекти на икономиката, което несъмнено рефлектира върху потребителското поведение и спецификите на градската мобилност. Фактът, че добавяме 100 автомобила наведнъж показва ясно, че сме навигирали успешно през този период и сме целеустремени към нови етапи на развитие на услугата Spark. (...) Това е само началото на планираното за тази година разширяване на автопарка, което ще бъде съчетано с много подобрения и иновации в услугата", заяви изпълнителният директор на Spark Димитър Стоянов.

Платформата вече въведе тарифи за почасово ползване и за дългосрочен наем, а сред бъдещите планове са функционалности за пълен и неограничен достъп чрез фиксиран абонамент, за да се превърне Spark в компания, предлагаща в пълна степен мобилността като услуга (MaaS).