Британската мрака Jaguar показа концептуалната си разработка I-Pace в навечерието на започващия днес автомобилен салон в Лос Анджелис. Не е трудно да отгатнем, че изцяло електрическото возило е насочено към Tesla Model X, единственият масов електрически SUV на пазара в момента.

Освен като категория, I-Pace прилича на калифорнийския джип и по коценпция. В дъното на автомобила са разположени 90-киловатчасови батерии, които захранват два електромотора - по един на всяка ос.

Те, освен 4х4 задвижване, осигуряват мощност от 400 к.с., които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на четири секунди.

Електромобилът може да се зарежда за 2 часа от специални зарядни станции, като в същото време 80 процента от батериите се пълнят за 90 минути. Jaguar I-Pace Concept с едно зареждане на акумулаторите може да мине над 500 км.

Снимка 262700

Макар и да предлага една идея по-слаби характеристики от Model X, I-Pace има друг много сериозен коз - вътрешното пространство. Багажникът тук е наистина огромен, а малките седалки осигуряват достатъчно място и за пътниците.

Очаква се серийният продукт да е готов през 2018 г., защото от Jaguar не искат да изпускат вълната от огромно търсене на електрически автомобили, пише autoclub.bg.