Германският производител Volkswagen обяви датата на световната премиера на новия си модел, разработен специално за индийския пазар. Нискобюджетният компактен  седан ще бъде предстанвен през февруари 2016 г. на изложението AutoExpo. 

Техническите характеристики на новия автомобил засега не се разкриват, не е известно и неговото име. По предварителна информация, седанът ще бъде изграден на базата на модела VW Polo, а неговата дължина ще бъде по-малка от четири метра, пише kolesa.ru. 

Производството на новия модел ще бъде организирано в индийския завод на Volkswagen, в който германската компания планира да инвестира около 85 млн. евро. Серийното производство на автомобила е предвидено да започне през първата половина на 2016 година. 

Трябва да се отбележи, че в Индия компаниите, предлагащи такъв тип автомобили, ползват редица данъчни облекчения.  

Очаква се скромният седан да бъде оборудван с трицилиндров бензинов двигател 1,2 MPI, а така също и с дизелов агрегат с обем 1,5 литра. Двата двигателя ще бъдат комплектувани с 5-степенна механична скоростна кутия.

 Засега новият модел е анонсирана само за Индия, но при успех на автомобила, продажбите могат да се разширят в други страни.