Производителят на смартфони Xiaomi води разговори с автомобилната компания BAIC за сътрудничество за производство на електрически превозни средства, съобщи Bloomberg News, позовавайки се на свои източници.

Двете компании проучват различни опции, включително Xiaomi да закупи дял в завода Peijing Hyundai, който има лиценз за правене на автомобили в Китай, се посочва в доклад.

Xiaomi показва как би изглеждал сгъваемият телефон, ако Samsung имаше конкуренция

Xiaomi показва как би изглеждал сгъваемият телефон, ако Samsung имаше конкуренция

По-тънък, по-голям и по-евтин

Миналата година Xiaomi заяви, че ще влезе в конкурентния EV сектор и ще предизвика както по-отвърдените, така и по-нови технологични компании. Сега китайският гигант се ангажира да постигне масово производство на електромобили още през първата половина на 2024 година.

По-рано тази година компанията започна изграждането на първата си автомобилна фабрика в Пекин. Xiaomi разчита на това производството, тъй като е изправена пред закъснения при придобиването на лиценз за правене на автомобили самостоятелно, коментират експерти.

Сътрудничеството може да доведе до създаването на превозни средства под марката EV на компанията Baic Bluepark New Energy Technology, а може да има и отделни модели коли с Xiaomi.

Tesla е произвела 1 милион електромобили в Китай

Tesla е произвела 1 милион електромобили в Китай

Въпрки цифрите, има забавяне в производството