BMW AG отчита 7.5% ръст на приходите през второто тримесечие на годината след увеличение на продажбите, благодарение на обновения седан 5-Series, предаде Bloomberg.

Така, преди данъци, приходите на базираната в Мюнхен компания достигат 2.93 милиарда евро - от 2.73 млрд. през същия период на миналата година.

Германските автомобилни производители са измъчвани от увеличаващите се усилия да бъде поставен край на дизеловия скандал, който разтърси индустрията преди две години и продължава и до днес. В безпрецедентна среща, провела се вчера, мениджъри от най-големите автомобилни гигнати и представители на правителството, бе решено 5 милиона дизелови коли да бъдат привикани за обновление на софтуера, а за по-старите модели да се предложат варианти за субсидии, които да накарат собствениците им да ги заменят с по-нови. Целта е да се избегнат забрани в по-големите градове.

BMW, както и Daimler AG и Volkswagen AG, имат нуждата от дизеловите двигатели да просъществуват още няколко години като буфер преди електрическите автомобили. Тъй като дизеловите агрегати са около 20% по-ефективни от бензиновите, те са от изключително значение за производителите за постигането на ограниченията, наложени от ЕС, за вредни емисии, които ще бъдат затегнати още повече от 2020 г.