Amazon процъфтява, но това не е достатъчно за Уолстрийт.

Акциите на гиганта в търговията на дребно се потопиха с 4 на сто, след като компанията публикува финансовите си резултати за своето седмо поредно печелившо тримесечие, пише CNN Money.

Търговецът отчете печалба от 749 милиона долара. Продажбите на Amazon през четвъртото тримесечие на финансовата година са достигнали 43.7 милиарда долара.

Сумата е с 22 на сто по-висока от същия период на миналата година. И все пак резултатите разочароваха анализаторите, пропускайки прогнозните оценки.

В свое изявление изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос изтъкна растежа на услугата Amazon Prime, която помага за успеха на компанията.

В момента търговецът предлага повече от 50 милиона продукта с двудневена доставка. Това регистрира увеличение с цели 73 процента от стойностите през 2015 година.

На този фон компанията вещае растеж. Прогнозите на Amazon, които бяха представени пред инвеститорите, са, че продажбите през първото тримесечие на настоящата година ще нараснат между 14 на сто и 23 процента в сравнение със същия период от време през 2016 година.

Amazon обяви и, че е наела общо 110 600 служители на пълно и непълно работно време през миналата година, като сега разполага с екип от 341 400 души по целия свят.

Наскоро Джеф Безос разкри, че компанията планира да наеме още 100 000 служители в САЩ през следващите 18 месеца.

Amazon разкрива повече от 100 000 работни места в САЩ

Amazon разкрива повече от 100 000 работни места в САЩ

Компанията наема новите служители през следващите 18 месеца