Доставчикът на IoT и продукти за интелигентен дом Allterco обяви, че ще промени името си на Shelly Group Plc. От съобщение на компанията става ясно, че решението е взето по време на извънредно общо събрание на Борда на директорите на компанията.

Новото име на базираната в София компания отразява водещата пазарна позиция на продуктите Shelly и ще послужи за обединяването на идентичността на марката в цялата група.

Промяната на името подчертава еволюцията на бизнес модела на Групата в нейната корпоративна идентичност. Първоначално основана през 2003 г. като компания, фокусирана върху телекомуникациите и мобилните иновации, създаването на IoT отдела на компанията 10 години по-късно постави основата на днешната марка Shelly. През 2015 г. компанията беше напълно преструктурирана, за да се фокусира върху IoT. Международният успех на IoT продуктите в крайна сметка доведе до стратегическото решение за продажба на телекомуникационните дейности през 2019 г.

Димитър Димитров, съизпълнителен директор, коментира: "Като един от основателите на дружеството съм много доволен, че успешното развитие на бизнеса ни сега намира отражение и в решението за ново име на компанията. Нашите продукти Shelly се отличават с ефективност и функционалност, в съчетание с адаптивен и модерен софтуер, както и с креативната и динамична общност на нашите потребители. Не мога да се сетя за по-добро име, което да описва по-добре нашата бързо развиваща се група от компании, от Shelly Group."

За да приведе корпоративната структура на Групата в съответствие с нейния път на растеж и разширяването на IoT бизнеса, Съветът на директорите реши да въведе Оперативен борд. Новата структура в управлението има за цел да подпомогне по-добрата координация в стратегическото управление и оперативната дейност. Сред факторите, които допринасят за това, са дългогодишният опит на новите членове на Оперативния борд, включително на ръководни позиции в сферата на дистрибуцията на водещи международни пазарни лидери като Coca-Cola и Qubinо. 

Българската Allterco купува словенската GOAP за €3,3 милиона

Български производител на IoT продукти купува компания за автоматизация на круизни кораби

Акциите на инвеститора поскъпнаха с 2,99% до 18,95 лв. на БФБ в четвъртък

Волфганг Кирш, изпълнителен директор заяви: "С новата управленска структура правим още една важна стъпка в по-нататъшното развитие на корпоративното ни управление. Координираното възлагане на задачи и отговорности насърчава ползотворното взаимодействие между различните екипи и постигане на по-добра ефективност и резултати. Това допринася за по-бързо идентифициране на възможностите за оптимизация и необходимите промени могат да се извършат по-прецизно. Целта ни е да се възползваме от всички възможности, които ще доведат до разрастване на бизнеса."

Алтерко АД е технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновацията чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Алтерко е основано в България, а в дружеството работи екип от млади, талантливи разработчици, които са отдадени на това да създават конкурентни и удобни за потребителите продукти. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и САЩ. Продуктите на Алтерко вече покориха над 100 пазара. Дружеството присъства на Българската Фондова Борса от декември 2016 г. и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 г.

Най-големите IT работодатели в България, които търсят над 1700 нови кадри

Най-големите IT работодатели в България, които търсят над 1700 нови кадри

Класация на 100-те най-големи чуждестранни и 100-те най-големи български IT работодатели у нас

Централата на компанията се намира в столицата на България, София. Продажбите и маркетинг дейностите, обслужването на клиенти и поддръжката, както и изследователската и развойна дейност на компанията са централизирани в основния офис в София. Според едно от последните проучвания на платформата за обяви за работа в IT сектора DEV.BG Allterco  има персонал в страната от над 80 души.