Технологичният гигант Apple планира да открие магазин в дома на най-големия си конкурент на пазара за смартфони Samsung.

Магазинът, който компанията възнамерява да отвори, ще бъде първият обект на Apple на територията на Южна Корея, пише Reuters.

Производителят на iPhone обяви 15 позиции в четвъртък на своя уебсайт, включително за управител и бизнес мениджър. Не се уточнява в публикацията точното местоположение на обекта и кога наетите ще започнат работа.

"Развълнувани сме за отварянето на първия магазин на Apple в Южна Кория, която е един от икономическите центрове в света и лидер в телекомуникациите и технологиите", заявиха пред Reuters в петък от компанията.

Представители на американската корпорация не коментираха къде в Сеул ще е разположен обектът и кога ще отвори врати за феновете на марката в страната.

Местната агенция Yonhap News обаче посочва, че строителството на магазина е в ход, като се извършва в южния квартал на столицата. Според публикацията обектът ще бъде завършен до края на ноември.