Националната авиокомпания "България Еър" през месец май 2024 г. подписа споразумение и стартира ново кодшеър партньорство (споразумение между авиокомпании за съвместна търговска експлоатация на авиолиния) с Азербайджанската (национлна) авиокомпания (АЗАЛ), с което е открита директна въздушна линия между столиците на двете страни, съобщиха от българската авиокомпания.

Клиентите на националния авиопревозвач ще имат възможност да резервират място в самолета за директните полети от азербайджанската столица Баку до София и обратно, с две честоти на изпълнение през седмицата - вторник и петък.

Полетите на АЗАЛ от и до Баку стартират от 7 юни 2024 г. и могат да се съчетаят с удобен трансфер за известни азиатски дестинации. Столицата Баку е най-големият град на Каспийско море и в региона на Кавказ.

Вследствие на двустранното споразумение и кодшеър сътрудничеството между двете авиокомпании, пристигащите пътници от Азербайджан от своя страна имат на разположение удобно разписание и връзки до Варна, Бургас и други дестинации от мрежата на "България Еър" в Европа.

"България Еър" и airBaltic стартират кодшеър партньорство

"България Еър" и airBaltic стартират кодшеър партньорство

Възможност за много нови дестинации