Boeing наема стотици служители за временна заетост, които да помогнат с поддръжката на заземените самолети 737 Max, докато те отново получат разрешение за летене.

Компанията е публикувала обяви за работа, с които се надява да наеме необходимия брой служители, които да съдействат за съхраняването и поддръжката на заземения модел. От американския производител на летателни апарати не са обявили точно от колко служители имат нужда, но става дума за наистина сериозен брой, пише CNBC.

Позициите, за които компанията е пуснала обяви, са за авиационни техници, механици по поддръжката, структурни механици и авиационни електротехници, става ясно от изявление на компанията.

Откакто регулаторите заземиха 737 Max през март, Boeing продължи да произвежда самолети, но без да ги продава. Повечето от тях се съхраняват до завода на компанията за този модел в Рентън, Вашингтон, но останалата част от произведените апарати са разпръснати на други места и имат нужда от ежедневна поддръжка. Една от тези локации е пристанището Моузъс Лейк, където има авио площадка в близост до Международното летище Гранд Каунти.

Boeing напът да изгуби короната си като най-голям самолетен производител след спад от 38% на доставките

Boeing почти губи короната си на най-голям самолетен производител след спад от 38% на доставките

Компанията сериозно изостава зад конкурента си Airbus

Boeing очаква да може да кандидатства до края на септември за сертифициране на този модел отново. От компанията се надяват Федералната авиационна администрация в САЩ да одобри направените поправки и подобрения по 737 Max и той да може да лети до края на годината.

Когато самолетите отново бъдат сертифицирани като безопасни, Boeing ще обнови софтуера им и ще ги достави на купувачите.

От ръководството на компанията са заявили, че няма краен срок, в който самолетите трябва да бъдат доставени, тъй като няма яснота колко бързо авиокомпаниите ще вкарат наличните летателни апарати в експлоатация. В резултат на това Boeing ще има нужда от временни служители, които да се грижат за самолетите през този период на изчакване.

Boeing ще забави поръчките на модела 777X за свърхдалечни разстояния

Boeing ще забави поръчките на модела 777X за свърхдалечни разстояния

Това поставя Airbus в по-добра позиция за поръчките на Qantas за полети между Лондон и Сидни