Deutsche Bank обяви, че ще съкрати още повече разходите, за да постигне планираната доходност през 2022 г., предаде Reuters. От най-големият германски кредитор се стремят да имат по-висока печалба, отколкото анализаторите прогнозират.

Като част от мерките е и съкращаването на над 18 хил. души, което беше обявено по-рано тази година от главният изпълнителен директор на институцията Кристиан Сюинг. Освен това банка ще напусне някои бизнес сегменти.

През последните пет години Deutsche Bank отчиташе загуби, като в крайна сметка изгори колосалната сума от над 15 млрд. евро. До две години целта на банката е да постигне доходност от общия капитал от 8%, като анализаторите очакват тя да е 3,3%.

Най-голямото антикартелно дело в историята: Съдят Citi, Deutsche Bank и ANZ

Най-голямото антикартелно дело в историята: Съдят Citi, Deutsche Bank и ANZ

Причината е манипулиране на акциите в Австралия

В рамките на този период тя трябва да понижи разходите си до 16,7 млр. евро, което е с 300 млн. евро повече, отколкото предварително си беше задала като цел. Същевременно очакваните приходи към 2022 г. също ще паднат със 100 млн. евро спрямо предишната прогноза, като те ще достигнат 24,4 млрд. евро, смятат от банката.

Между 2018 и 2022 г. от Deutsche Bank очакват приходите от инвестиционното банкиране да нараснат с 3%, което е с 50% по-висока прогноза от първоначалните 2%. Причината на практика е печатането на пари, което изстреля борсите до рекордни стойности от началото на годината, въпреки кризата. Корпоративното банкиране обаче ще се свие.

Освен главния изпълнителен директор, и рейтинговите институции са оптимистично настроени за представянето на банката. През миналия месец Moody"s промени прогнозата за задълженията на банката от негативна към неутрална.