Най-печелившата компания за играчки в света Lego заяви, че амбициите ѝ за растеж в Азия ще бъдат абсолютно незасегнати, дори ако Китай расте с половината от настоящия си темп.

Главният изпълнителен директор на Lego Йорген Виг Кнудсторп смята, че ползите от трансформацията на Китай към потребителски базирана икономика със силна средна класа далеч надминават всякакво желание за ръст от 7-8 процента.

„Дори при ръст от 3-4% в Китай, ще има изобилие от възможности за растеж за нас там, особено след като икономиката се измества от задвижване от индустриите към задвижване от разходи в частния сектор”, каза Кнудсторп за Bloombеrg.

Във вторник датският производител отчет рекордни продажби и печалба за 2015 г. Приходите са нараснали с около 40 на сто в Китай, което е приблизително два пъти повече от средните резултати на компанията в световен мащаб.

Специални пухкави чехли са спасението срещу LEGO

Специални пухкави чехли са спасението срещу LEGO

Вече няма да е толкова болезнено и да настъпите части от конструктура

Шефът на Lego заяви, че вижда голям потенциал в азиатската страна в рамките на следващите 10 години. „В момента присъстваме предимно в най-развитите части на Китай, големите градове, в които икономиката до известна степен прилича на Дания. Очакваме да се разширим извън тези области и да навлезем по-дълбоко в Китай”, добави Йорген Виг Кнудсторп.

„Не виждаме никакви ефекти от широко обсъжданото забавяне на световната икономика”, посочи той.

Компанията Lego почти е удвоила приходите си в цял свят и нетните си приходи през последните четири години. През ноември тя започна производство на играчки в първия си китайски завод в Дзясин.

„Преди време забелязвахме силна взаимовръзка между резултатите на Lego и нивата на глобалния растеж. В последните 5-10 години обаче има много малко съотношение”, обясни Кнудсторп.

Lego излетя в Космоса

Lego излетя в Космоса

Буквално и преносно