Най-голямата авиокомпания в Африка Ethiopian Airlines планира да разшири операциите си в Югоизточна Европа с включването на балкански пазари. Говорейки на неотдавнашната конференция New Air Gateway в Любляна, Саба Касае, регионален мениджър на Ethiopian Airlines за Австрия и Източна Европа, обхващащ Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Сърбия, Босна, Хърватия, Черна гора и Украйна, каза:

"В момента използваме Виена, Атина, Истанбул и Цюрих, за да покрием тези пазари. Имаме голяма визия, особено за нашата експанзия в Европа и Югоизточна Европа. Що се отнася до дестинациите, ще трябва да видим, но имаме списък с държави, които планираме да проучим и отворим в региона".

Снимка 606406

Източник: iStock Images

Саба Касае добави: "Искаме да свържем Африка със света и искаме да се разширим извън Африка. В момента нашата експанзия е фокусирана върху Европа и Америка, а също и, разбира се, Африка, особено по-големите страни. Нашата стратегия е да се разширим по целия свят."

Пътуване в бизнес класа: Как да получите безплатен билет с точки или мили?

Пътуване в бизнес класа: Как да получите безплатен билет с точки или мили?

Кой са авиокомпаниите с най-добри места за първокласно пътуване?

В плана си Vision 2035 Ethiopian Airlines има за цел почти да удвои броя на дестинациите си до 207; както и да увеличи флота си до 271. Членът на Star Alliance не работи на пазарите на бивша Югославия, но има генерален търговски агент за региона. TAL Aviation покрива Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора, Македония, Сърбия и Словения за Ethiopian Airlines, с регионален офис в Белград.

Ethiopian Airlines е флагманският превозвач на Етиопия и е изцяло собственост на правителството на Ethiopian Airlines. Авиокомпанията е основана на 21 декември 1945 г. и започва дейност на 8 април 1946 г., разширявайки се до международни полети.

Авиокомпанията е член на Международната асоциация за въздушен транспорт от 1959 г. и на Асоциацията на африканските авиолинии (AFRAA) от 1968 г. Ethiopian е член на Star Alliance. 

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще растат в следващите години

"Това не означава край на нискотарифните полети", казва ръководителят на отдел "Продажби и маркетинг" Киара Равара

Ethiopian Airlines е със седалище в Адис Абеба, откъдето обслужва мрежа от 145 пътнически дестинации. Авиокомпанията има второстепенни центрове в Того и Малави.

Ethiopian Airlines е най-голямата авиокомпания в Африка по отношение на превозени пътници, обслужвани дестинации, размер на флота и приходи. Ethiopian Airlines също така е 4-та по големина авиокомпания в света по брой обслужвани страни.