Mercedes-Benz заяви в сряда, че заводът му в румънския централен град Себеш ще започне да произвежда електрически двигатели за моделите EQ от 2024 година. Година по-късно ще започне производство и на агрегати за новите изцяло електрически модели EQ, съобщават от автомобилната компания, цитирани от SeeNews.

Mercedes инвестира милиарди евро в европейските си производствени мощности, включително сглобяване на батерии, електрически задвижващи агрегати и оси.

"С новото производство нашите заводи вече са оптимално позиционирани за новите електрически превозни средства от 2024 година. Устойчиви и гъвкави, нашите висококвалифицирани и мотивирани специалисти по света сега се подготвят за бързото нарастване на системите за електрическо задвижване ", коментират от управителния съвет на Mercedes-Benz Group.

Mercedes създава първата си фабрика изцяло за електромобили в Полша

Mercedes създава първата си фабрика изцяло за електромобили в Полша

Производството ще е за електрически микробуси

Автоматичните трансмисии за Mercedes-Benz се сглобяват в Себеш от 2013 година. Дъщерният завод в Кугир пък е дом на производството на различни компоненти за двигатели, трансмисии и кормилни системи, както и технологичният център за производство на прототипи.

През октомври Star Assembly, дъщерно дружество на Mercedes-Benz, обяви, че ще инвестира деветцифрена сума, за да разшири производственото си портфолио и да включи сглобяването на електрически двигатели за новото поколение електромобили Mercedes-EQ от 2025 година.