Южнокорейският технологичен производител Samsung обяви прогнози за скок от 10% на оперативната си печалба за първото тримесечие на годината, съобщава BBC.

От компанията заявиха, че окачват показателят за месеците между януари и март да достигне 6,6 трилиона корейски вона или 5,6 милирада долара. За сравнение през същото тримесечие на предходната година резултатите бяха от 6 трилиона вона.

Подобрената прогноза на Samsung идва, след като производителят отчете значителни продажби на новия си флагман Galaxy S7. Доставките на компанията са се повишили с 4% до размер от 49 трилиона вона.

Най-добрите смартфони на пазара през април (ГАЛЕРИЯ)

Най-добрите смартфони на пазара през април (ГАЛЕРИЯ)

На първите три места са модели на една и съща марка

Корейската компания съобщи за много силен старт на продажбите на новите си модели Galaxy S7 и S7 edge, които дебютираха по-рано този месец. Данните сочат, че доставките на S7 са достигнали 9,5 милиона, което е много над очакванията за такива от 7 милиона.

Окончателните резултати за първото тримесечие на годината ще станат ясни по-късно този месец. Ако очакванията за по-голяма печалба се окажат реалност, корейският производител ще остави зад гърба си спадовете от последните три месеца на 2015 г.

Силната конкуренция от страна на китайските Xiaomi и Huawei, както и успехите на Apple, оказваха сериозен натиск върху продажбите на Samsung в последно време.