Вoдeщaта германска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти - Ottobock, откри нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София. Базата беше открита  заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, главният оперативен директор на Ottobock Арне Йорн и от финансовия директор на компанията - Арне Кройц.

Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас. Общо инвестираните средства на компанията у нас възлизат на €22 милиона. В тях влизат направената инвестиция преди три години в завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги в София.

Снимка 634599

Източник: Министерство на икономиката и индустрията

"България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като Ottobock го доказва. Ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас", Шотев.

Нов германски завод за медицинска техника разкрива 300 работни места в Благоевград

Нов германски завод за медицинска техника разкрива 300 работни места в Благоевград

Германската компания планира инвестиция от над €10 милиона

През последните години в България са реализирани сериозни инвестиционни проекти на германски компании и този на Ottobock е един от тях.

"Тези проекти допринасят за създаване на нови работни места, повишаване на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на иновации и нови технологии", коментира заместник-министърът.

Общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля €4 милиарда

На този фон създадените работни места от германски компании в България са вече над 65 000.

"В България има уникалната комбинация от високотехнологични ресурси и висококвалифицирани местни специалисти. Виждаме страната ви като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето", подчерта Арне Йорн - главен оперативен директор на компанията.

Ottobock стартира бизнеса си още през 1919-а година. Дружеството оперира в близо 60 държави и дaвa paбoтa нa над 8000 дyши. Koмпaниятa e пapтньop нa Πapaoлимпийcĸитe игpи oт 1988-а година и е един от световните лидери за производство на високотехнологични протези, ортези и бионични импланти.

Германският бизнес в България: липса на кадри и недоволство от борбата с корупцията

Германският бизнес в България: липса на кадри и недоволство от борбата с корупцията

Това показва анкета, проведена от Германо-Българската индустриално-търговска камара