Поредният технологичен гигант иска работниците да се върнат в офиса поне за 3 работни дни седмично. Google удвоява налагането на присъствена работа, според ново известие на компанията, цитирано от световните агенции.

"За тези, които са отдалечени и живеят близо до офис на Google, се надяваме, че ще обмислите преминаването към хибриден работен график. Нашите офиси са мястото, където ще бъдете най-свързани с общността на Google", пише главният директор Фиона Чикони във вътрешна бележка.

Според бележката служителите, които все още не са определени като отдалечени, вече ще имат проследяване на баджовете си, за да се гарантира, че се появяват в офиса три дни в седмицата, мениджърите могат да вземат предвид отсъствията им в прегледите на представянето.

Синдикатът - против

Съюзът на работниците от Alphabet коментира от своя страна, че има над 1400 членове и че политиката за връщане в офиса за всички" пренебрегва житейските обстоятелства на служителите.

Заплатата на шефа на Google надхвърли 200 милиона долара през 2022 година

Заплатата на шефа на Google надхвърли 200 милиона долара през 2022 година

Това става ясно от нов доклад

Изглежда, че дори технологичните гиганти — сектор с ресурси и инструменти да направи дистанционната работа ефективна, се поддава на инерцията на конвенционалната политика за присъствена работа.

Това, което е най-странно обаче, е, че същите тези компании, които се противопоставят на напълно отдалечените служители, са и тези, които създават основните инструменти за отдалечена работа във всички индустрии, коментират HR експерти.

Експерт: Насилственото връщане в офиса е лудост, ето защо

Експерт: Насилственото връщане в офиса е лудост, ето защо

Поставянето на всички служители под един покрив може да унищожи продуктивността им